Opstijgend vocht

Loskomend behang/pleisterwerk?

Vochtplekken op de muur?

Wat is opstijgend vocht?
Opstijgend vocht is een ernstig probleem dat vooral voorkomt bij oudere huizen en verkeerd gebouwde constructies. Vochtige muren kunnen verschillende oorzaken hebben, maar het vaakst voorkomend probleem is opstijgend vocht. 
Huizen die ± 35 jaar oud zijn hebben soms een ingebouwde roofing, maar we zien dat deze waterkering niet blijft meegaan en het grondwater uiteindelijk via barstjes en spleetjes omhoog geraakt. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd schimmels onstaan. Deze kunnen gezondheid problemen veroorzaken, er onstaan onfrissen geuren ook de meubels hebben te lijden aan deze schimmels.  
Metselwerk dat wordt aangetast door opstijgend vocht komt tot een hoogte van gemiddeld van 0,8 tot 1,2 meter. De hoeveelheid vocht dat omhoog kruipt neemt af met de hoogte. Het heeft weinig zin de sporen van opstijgend vocht te verbergen achter een nieuwe laag verf of behangpapier. Met deze behandelingen zult u het vochtprobleem niet oplossen. Na verloop van tijd zullen de vochtplekken op de natte muren toch weer zichtbaar worden.    
Oplossing tegen opstijgend vocht.
Voor opstijgend vocht te gaan behandelen gaan wij injecteren met een vochtwerende gel. Eerst worden er gaten geboort aan de voet van de muur. Deze gaten worden dan geïnjecteerd onder lage druk. De gel dringt diep door tot in de fijnste poriën van het metselwerk. Waardoor er nu een vochtwerende laag onstaat en dit zorgt ervoor dat opstijgend vocht geen kans krijgt om op te trekken. Als deze handelingen zijn gebeurt gaan we noppenfolie plaatsen. Dit voorkomt dat de zouten die nog in de muur zitten niet naar het nieuwe pleisterwerk kan gaan trekken. De noppenfolie zal er tenslotte ook voor zorgen dat u niet moet wachten op het uitdrogen van de muren. Na het aanbrengen van de noppenfolie kan er direct worden gestart met de herbepleistering van de muren en kan het alles nog mooi worden afgewerkt.     
Bekijk hier enkele werken van ons.
Voor nog meer voorbeelden bekijk zeker ook eens onze Facebook pagina.